Over ons!

Het is weekend. Je hebt niks om handen. De verveling besluipt je en je voelt iets kriebelen, maar je weet echt niet wat. Je mist namelijk iets in je leven, en dat is … tromgeroffel … jeugdbeweging! En daarmee kunnen wij je nu net helpen.

Die “wij” is een toffe bende die als enige doel heeft om zich elke zondag keihard te amuseren. Dat doen we via allerlei supertoffe spelen, in elkaar gestoken en begeleid door een fantastische leidingsploeg.

Praktisch

De activiteiten vinden plaats op zondagmiddag, van 2 tot 5. Zo heb je nog veel tijd over voor andere hobby’s (bijv. muziekschool of sport op zaterdag). De groep wordt onderverdeeld in “afdelingen” per leeftijd, elk met een vast leidingsteam.

Vieruurtje en materiaal zitten allemaal inbegrepen in inschrijvingsgeld.

Elke zomer gaan we met de hele bende op een fantastisch zomerkamp. Dit duurt 10 dagen (behalve de jongste, zij gaan enkel de laatste 7 dagen mee)

Onze troeven

We zijn een relatief kleine groep: iedereen kent iedereen. Dit zorgt voor een gezellige sfeer en draagt bij tot een jeugdbeweging waarin iedereen zichzelf kan en mag zijn. We mikken per afdeling op een 10- à 15-tal kinderen, jongens en meisjes. Daardoor kan de leiding ook beter het overzicht bewaren en aandacht besteden waar nodig.

Op kamp leeft iedereen samen, waarbij de oudere leden mee helpen zorgen voor de jongere.

Onze fantastische leidingsploeg is een mengeling tussen jong geweld en ervaren animatoren. We proberen als leidingsploeg zoveel mogelijk cursussen (animator, ehbo, …) te doen, waardoor we als ploeg een kwalitatief hoogstaande werking kunnen garanderen.

We letten er op als ploeg zo bereikbaar mogelijk te zijn voor vragen en opmerkingen. Heb je er? Stuur gerust een mailtje! (groepsleiding@chirobeukenhof.be)

Zo, hopelijk ben je nu overtuigd hoe fantastisch leuk dit alles kan zijn. Wie al goesting krijgt om te proberen is altijd welkom.
 

Hanna

Dag iedereen ik ben Hanna!

Dit jaar geef ik voor de tweede keer leiding aan de ribbels. Ik kon immers nog geen afscheid nemen van rupsje ribbel (onze mascotte) en de ribbels zijn natuurlijk ook gewoon de allerleukste groep. Ik kijk er weer uit naar de zalige zondagmiddagen en het kamp vol speurtochten, waterspelletjes, avonturen… Dit jaar geef ik samen leiding met Simon, dus het beloofd een super tof jaar te worden.

Mijn favoriete dag op kamp is wanneer de ribbels toekomen. Bovendien is dat ook de dag waarop we spaghetti eten, dus beter wordt het voor mij niet. Daarnaast zijn de volksdansavond, het kampvuur en slieren op een zeil ook onmisbaar op een kamp.

Uiteraard doe ik ook nog enkele andere dingen in mijn leven buiten de chiro. Ik start nu met mijn tweede jaar geneeskunde aan de KULAK (in Kortrijk: een zeer ondergewaardeerde stad). Daarnaast spreek ik graag af met vrienden en reis ik graag.

Tot in de chiro :)

 

Simon

Dag Chirovrienden
Ik ben Simon en begin aan mijn 5de jaar als leiding. Ondanks dat ik al aan mijn 5de jaar begin ben ik nog maar 21jaar oud. Ik ga dan ook met plezier dit jaar in samen met Hanna als Ribbelleiding.
Naast ongelofelijk veel en graag bezig zijn met Chiro studeer ik ook Ontwerp- en Productietechnologie aan Odisee in Gent. Verder doe ik ook aan voetbal niet in competitie maar toch is het wel een wedstrijdje tegen een groep vrienden.
Ik kijk ook ontzettend haar uit naar het kamp om samen met een groep vrienden een zangstonde te doen of volksdansen of gewoon heel wat impulsieve dingen doen! Hier en daar een grap uithalen met andere leiding, en de ribbels de week van hun leven geven!
Ik zie het volledig zitten om er samen Hanna een onvergetelijk jaar van te maken voor de Ribbels!
Kusje Knuffel Kaasje
Simon

Laurence

Dag lieve chirovriendjes!
Ik ben Laurence (Laurens voor de vrienden) en ben 18 jaar oud. Ik begin dit jaar aan mijn 2de jaar leiding en deze keer aan de speelclubs samen met Justine, joepie!

Ik kijk al heel hard uit naar het nieuwe jaar! Samen met Justine hoop ik dat we de speelclubs een fantastisch jaar kunnen geven met veel lachen, tieren en brullen. Ook ga ik dit jaar studeren in Kortrijk dus nog een reden meer dat ik super veel zin heb in dit jaar hihi.
Mijn hobby is ra ra ra … de Chiro! Naast de Chiro doe ik eigenlijk niet zoveel of het is eens iets doen met de vriendjes.

Ik kijk al een heel jaar lang uit naar de tofste dagen van het jaar, het kamp! Mijn favoriete momentjes op kamp zijn zangstonde, volksdansavond, vuile en waterspellen, krachtspelen en nog zoooo veel meer. Eigenlijk is elke dag op kamp gewoon mega leuk!
Justine en ik kunnen niet wachten om jullie elke zondag een onvergetelijke dag te geven!

Tot dan!
Bisous (ahja een ‘leuk’ weetje: ik spreek frans)
Laurence

 

Justine

Hallo lieve chirovrienden, ik ben Justine en ben 17 jaar oud.

 

Ik word dit jaar als enige leiding van mijn jaar (2002) en kan niet wachten om eraan te beginnen. Ik studeer tuinbouw- en groenvoorziening in Oedelem. 

Samen met Laurence sta ik dit jaar bij de speelclubs, we zullen ze een onvergetelijk jaar laten beleven. 

Mijn favoriete momenten op kamp zijn toch wel volksdansen, zangstonden, vuile en waterspelletjes … en nog zoveel meer waar iedereen zich volledig in kan smijten. 

Vele groetjes Justine!

 

Wannes

Hey, ik ben Wannes.

 

Vorig jaar had ik een heel leuk tekstje over mijn kat. Jammergenoeg is mijn kat nu dood. Haha toch niet, Wodan leeft nog en is nog steeds gelukkig. Misschien zelfs gelukkiger dan vroeger, want sinds we verhuisd zijn naar Brugge en en Wodan bij de nieuwe eigenaars is gebleven, wordt hij nooit meer gepest door mijn broers Wiebe en Warre. 

Of misschien had hij wel graag die aandacht? Hoe dan ook, dit jaar moet ik TIEN KEER ZO VER FIETSEN om naar de chiro te gaan, dus mijn inzet is is bij deze wel bewezen. Juist, de afdeling: ik sta met Kimberly bij de rakwi’s! 

Wie in dit tekstje alle fouten vindt, krijgt van mij een napoleon op de volgende chiroactiviteit. Belooft!

 

Kimberley

Dag lieve vriendjes en vriendinnetjes! Mijn naam is Kimberley en ik ben geboren op 18 januari 2001, wat wil zeggen dat ik ondertussen 19 jaar 'oud' ben.

Dit is mijn tweede jaar als leiding en dit jaar niet aan de ribbels maar aan de Rakwi's! Ik kijk er ontzettend hard naar uit om de rakwi's (hopelijk) een onvergetelijk jaar te bezorgen. :) 

Een favoriete kleur heb ik eigenlijk niet echt alhoewel dat groen, het kleur van de Rakwi's, er toch wel bovenuit springt dit jaar. Mijn favoriete kampmomentjes zijn voorwacht, volksdansavond, krachtspelletjes, vuile spelletjes, zangstonde,... maar vooral het gezellig samenzijn met iedereen zorgt elke dag opnieuw voor mooie en toffe herinneringen. 

Ik hoop vooral om er dit jaar samen met mijn medeleiding, Wannes, er voor iedereen (maar extra hard voor de rakwi's uiteraard) een top Chirojaar van te maken!

Liefs

Kimberley (meestal beter gekend als Kimby) :)

 

Arthur

Hallo ik ben Arthur Spriet (18 jaar). Samen met Michiel en Lander geef ik dit jaar leiding aan de tito’s.
Chiro is mijn enigste hobby en grootste passie. Naast mijn eerste jaar als leiding start ik ook mijn tweede jaar aan hogeschool Vives Oostende in de richting Bachelor Bouw. Als je nog iets wilt weten kom het gerust eens vragen! :)

Met vriendelijke groeten
Arthur Spriet

 

Michiel

Hallo

Mijn naam is Michiel, ik ben 19 jaar en zal beginnen aan mijn tweede van hopelijk vele jaren als leiding en ik heb er opnieuw superveel zin in!
Mijn grootste en ook enigste hobby is natuurlijk chiro maar daarbuiten doe ik ook graag allerlei dingen met mijn vrienden.

Met veel Plezier sta ik dit jaar, jawel , opnieuw voor de tito’s met mijn twee lieftallige medeleiding (Arthur en Lander).

Naast mijn tweede jaar als leiding start ik ook mijn tweede jaar aan de universiteit van Gent maar dit zal me er niet van weerhouden om elk weekend met veel enthousiasme in de chiro te staan.

Tot op een zondag! (of andere chirodag natuurlijk)

 

Lander

Hallo lieve Chirovrienden!

Dit jaar is mijn zesde jaar leiding, een duivels getal. Voor de gelegenheid heb ik dan ook voor een groep met een duivels rood kleur gekozen: de tito’s!
Samen met mijn geweldige medeleiding Michiel & Arthur gaan we er dit jaar een extra lap op geven om er nog een beter jaar van te maken dan vorig jaar.

Ikzelf ben 21 jaar oud, maar voel me zeker niet zo oud! In mijn vrije tijd ben ik wel eens terug te vinden bij vrienden, of thuis voor mijn laptop (Netflix & zo). Verder luister ik graag muziek en hou ik van lopen!

Mijn absolute favoriete gerecht ooit, is boerinnepotje, met op nummer twee de basic frieten met biefstuk. Wat ik absoluut haat (met een passie) is VIS!

Ik kijk alvast uit naar een knaljaar, de groeten

Lander

 

Aron

Hallo beste Chirovrienden en sympathisanten. Mijn naam is Aron, ik ben 19 jaar oud en begin aan mijn 2e jaar leiding. In het totaal is dit mijn 14e jaar in Chiro Beukenhof. Dit jaar heb ik de eer en het genoegen gekregen om samen met 2 fantastische medeleiding de grootste groep van onze Chiro onder onze hoede te nemen, de Keti’s.

Naast Chiro heb ik ook mijn andere bezigheden. Na een jaar in het leger duik in terug de boeken in en begin ik aan mijn eerste jaar regentaat Fysica. Stilzitten is niet mijn ding, dus heb ik ook een resem aan hobby’s. Ik speel zowel basket als voetbal, werk af en toe eens voor de regionale radio en als er dan nog een gaatje is vlam ik er wel iets bij (gezelschapsspellen spelen, een concertje of eens langsgaan bij de familie).

Nu dan de altijd terugkerende puntjes.  Lievelingskleur: uiteraard blauw want de keti’s zijn de beste, lievelingseten: de WAP van op kamp, muziek genre: van alles en liefst door elkaar, beste medeleiding: uiteraard Cedric en Victor.
Jawel, je hebt het goed gelezen: dit jaar staan Cedric, Victor en ikzelf voor een geweldig leuke uitdaging. Een groep van puberende dames en heren elke zondag opnieuw de dag van hun leven proberen te geven. Maar ik ben ervan overtuigd dat ons goede teamwork en komische eigenschappen gecombineerd met deze flamboyante keti groep voor spetterende momenten zullen zorgen. Ik sta alvast te popelen om er weer met 10% plan 20% idee 15% inkleding 5% vieruur  50% spel en 100% plezier, opgeteld 200% goesting om de Keti’s en mijn medeleiding het beste chirojaar tot nu toe te geven.

Cedric

Hallo ik ben Cedric!

Ik ben niet de slimste van de leiding, ik heb namelijk mijn tekstje niet op tijd geschreven!

Mijn favoriete hobby is manillen met kleurblinde shetlandpony's.

Mijn lievelingseten is boterhammen. Ook mijn enigste eten eigenlijk.

Doei
 

Victor

Dag iedereen

Ik ben Victor, Viektor voor de chirovrienden. Ik ben 19 lentes jong en zal dit jaar voor het tweede jaar de leidingsploeg vergezellen.

Voor dit jaar ben ik uitverkoren om met mijn twee super mega toffe medeleiding Aron en Cedric leiding te geven aan de mega coole KETI’S. Onze bedoeling is om er een mega super tof jaar van te maken voor de super mega toffe keti’s. 

Mijn tofste moment van het chirojaar is het kamp omdat dit het ultieme hoogtepunt is van het chirojaar. Op kamp zijn de tofste momenten tweedaagse en krachtspelen.

Mijn favoriet eten bevat frieten.

Groeten Victor 

 

Lore

Hé daar,

 

Ik ben Lore en ik ben 20 jaar oud. Het is dit jaar mijn vierde jaar als leiding. Dit jaar neem ik voor het eerst afscheid van de ribbels (ween ween). Gelukkig krijg ik een mega leuke andere groep in de plaats: de aspi’s! Het zal dus even aanpassen zijn voor mij. Naast aspilieiding ben ik ook samen met Arthur en Wannes groepsleiding.

 

Buiten Chiro studeer ik voor leerkracht. Dat is natuurlijk ook niet het enige wat ik doe. Ik spreek ook af met vrienden, kook graag en ga heel graag op reis.

 

Nog liever dan op reis gaan, ga ik op kamp. Dit jaar kijk ik vooral uit naar tweedaagse. Ik hoop dat de keti’s en de aspi’s niet te veel fout wandelen. Daarnaast zijn volksdansavond, familiedag en de laatste avond voor mij ook echt hoogtepunten op kamp.

 

Ik wil er voor de aspi’s graag een onvergetelijk jaar van maken. Het zijn immers hun laatste jaren als lid in de Chiro. 

Liefs
Lore

 

Emma Vdp

Hé jij daar!

 

Mijn naam is Emma en ik ben 12 jaar oud. 

Dit jaar geef ik leiding aan de aspi’s samen met Lore en wordt mijn lievelingskleur voor een jaartje oranje. 

Mijn hobby’s zijn chiro en goede verhalen vertellen. 

Verder is mijn leven niet bijster interessant.

 

Groetjes jullie favoriete leiding Put x

 
FotoSofieVB

Sofie

Hey iedereen,

Ik stel mezelf nog eens voor, dit vooral voor de nieuwe leden en ouders, de anciens kennen mij ondertussen al veronderstel ik.

Ik ben Sofie, 41 jaar, mama van Joëlle (tito) en Nicolas (rakwi).  Ik begin dit jaar vol enthousiasme aan mijn 3e jaar VB van deze fantastische Chirogroep!

Samen met mijn man, Frederik, sta ik terug paraat om de leiding administratief te ondersteunen, de ouders te woord te staan waar nodig en te helpen waar ik kan.

Aangezien wij reeds 5 jaar het geluk hebben gehad om mee te mogen op Chirokamp als kookouders, kan ik jullie ook vertellen wat mijn favoriete kampdag is.  Buiten de vele momenten van verbondenheid met zowel de kinderen, de leiding en de andere kookouders, is dat bij mij nog steeds de dag dat de ribbels ook toekomen op kamp.  Dan is iedereen er en kan het kamp voor iedereen beginnen of verder gaan …  Dit jaar was dit moment nog iets specialer omdat we de spaghetti (die eten we altijd op die dag) op een speciale manier hebben mogen eten, vraag gerust meer informatie aan iedereen die mee was op kamp …

Buiten de Chiro werk ik als secretaresse bij een advocatenkantoor en houd ik van lezen en wandelen.

Vele Chirogroeten!!

Sofie

 

 

 

 

Frederik

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Frederik en ik ben de papa van Joëlle van de Keti’s en Nicolas van de Rakwi’s.

 

Sinds vorig jaar help ik de liefste vrouw van de hele wereld met haar taken als veebee en ook dit jaar zal ik samen met haar mijn beste beentje voor zetten om onze fantastische leidingsploeg met raad en daad bij te staan waar ze daar nood aan hebben.

 

Mag ik nog even zeggen dat ik supertrots ben op onze leiders en leidsters die het ganse jaar hun best doen om onze kinderen een onvergetelijke tijd in de Chiro te laten beleven?  Ze zijn creatief, actief, amusant, verantwoordelijk, ;;;  Kortom een leidingsploeg aan wie je je kinderen met plezier toevertrouwt..

 

Naast de Chiro ben ik ook nog voorzitter van een fantastisch bende gasten die op zaterdag al eens een matchke voetbal durven te spelen: De Moerdammers.  En op zondagochtend kan je mij vaak in de omgeving van Brugge terugvinden op een koersfiets want dan gaat de wekelijkse rit van mijn fietsclubje de Easy Riders door.

Mijn mama zegt vaak dat ik mij als 44-jarige wat rustiger moet houden maar ik vind het super!

 

Mijn favoriete maaltijd?  Ik eet graag dus kiezen is moeilijk.  Maar voor frietjes met stoofvleessaus en mayonaise mag je mij altijd storen.  Of voor pizza.  Of voor een ovenschotel.  Of een lekker slaatje.  Of ...

 

Op naar een nieuw, schitterend maar ook speciaal Chiro-jaar!

Frederik